Bugun...


ayten alkaşı

facebook-paylas
"AHDE VEFA VE SADAKATİN ÖNEMİ"
Tarih: 01-06-2023 13:49:00 Güncelleme: 01-06-2023 13:49:00


İnsanlar arasındaki ilişkilerde söz vermek, anlaşmalar yapmak ve taahhütlerde bulunmak önemli bir role sahiptir. Ahde vefa, verilen sözlere, yapılan anlaşmalara ve taahhütlere sadakatle bağlı kalmayı ifade eder. Ahde vefa, insan ilişkilerinde güvenin ve saygının temelini oluşturur.

Söz vermeden önce iyi düşünmeli, söz verdikten sonra yerine getirememe endişesiyle adeta titremelidir. Şahsiyeti oturmuş insanlar, söz ve sır konusunda her zaman hassas davranmışlardır. İnsan söz vermeli ama asla sözünde yalancı çıkmamalıdır.
Ahde vefa, sadece bireysel ilişkilerde değil, aynı zamanda toplumun genelinde de önemlidir. Bir toplumda, insanlar arasında güven ve sadakatin sağlanması, huzur ve dayanışmanın temelini oluşturur. Ahde vefa, toplumun birlik ve beraberlik içinde olmasını sağlar. Ahde vefa değerleri, kültürümüzdeki ahlaki ve etik değerlerin bir parçasıdır.
Ahde Vefa İle İlgili Sözler

Ahde Vefa ile ilgili söylenen sözler genelde verdiği sözde durmak anlamına aittir. İşte ahde vefa ile ilgili bazı sözler şöyledir;
Vefasız insanlar gibi bizi unutmadı o ahde vefalıdır.
Vedaların tercih edilmesinin nedeni insanlarda ahde vefanın kalmamasıdır.
Sevmek ahde vefa mıdır?
Ahde vefa kulluğun güvencesidir.
Ahde vefa olmayan hukuktan adalet bekleme.

Vefalı bir insan: VEFA duygusu, ben'in duygusudur; sevgiyi, bilgeliği ve iyileştirici gücü arttırır. Bugünkü sen olmana destek vermiş, senin üzerinde emeği olan kişilerin değerini bilmeyi, onları takdir etmeyi ve onlara şükran duymayı kapsayan, iyileştirici, geliştirici ve bütünleştirici en derin duygudur. İnsanı insan yapan vefalı duygulara sahip vefakâr birer insan olalım. Yoklukta yardım elini uzatandır. Kötü günde iki eli kanda olsa yetişendir. Vefalı insan, her anlamda sevdiğine sadıktır.



Bu yazı 577 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI