Bugun...


Ayşe Hazal Beytaş -Tarihçi-Yazar

facebook-paylas
BÜLENT ECEVİT''İN HAYATINI, FELSEFESİNİ VE MÜCADELESİNİ REHBER OLARAK GÖREN HERKESE ÇAĞRIMDIR.
Tarih: 01-06-2023 13:29:00 Güncelleme: 01-06-2023 13:29:00


Kendi düşüncesini seçeneksiz olarak görmeyen, başarısız olduğunu veya halkın gösterdiği desteğin azaldığını gördüğünde oturdu koltuğu terk edebilen, asla ötekileştirmeyen karşıtlarının bile saygıda kusur edemediği yakın tarihimizin en önde gelen siyaset ve kültür insanı Ecevit’in düşünce ve davranışının tam inkârı olan düşünce ve davranışları Ecevit’in kurucusu ve kuramcısı olduğu kuruluş üzerinden en sorumlu mevkide olan kişi olarak gerçekleştiren Önder Aksakal’ın bu tutumu hiçbir koşulda mazur görülemez.

Bülent Ecevit 'in halkçılığı ve düşüncesi   hayatta iken ortaya koyduğu söylem ve eylemleriyle bellidir. Onun düşünce anlayışı bir takım ikbal avcılarının  saptırılmış açıklamalarının  aksine  bölen değil, birleştiren, baskı ve adaletsizliğin değil demokrasi ve adaletin, bağımlılığın değil bağımsızlığın, hamasetin  değil ferasetin tercih edildiği çağdaş bir anlayıştır.  

Aksakal ve birkaç yandaşı, haddini aşarak Ecevit anlayışını,  Ecevit’in karşı olduğu  kulvarlara çekmek münasebetsizliğinde bulunmaktadır. 

Bütün gerçek Ecevitçileri  bu hamleyi boşa çıkarmaya, Bülent Ecevit'in  düşünce ve davranışının tam inkarı olan bu gidişin aktörlerini yalnız bırakmaya davet ediyorum. 

Rahşan Bülent Ecevit Bilim Kültür Sanat Vakfı
Mütevelli Heyet Üyesi 
Ayşe Hazal Beytaş
Tel. 0533 815 55 44



Bu yazı 511 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI