9628,24%-0,22
38,01% 0,06
41,09% 0,68
3709,37% 0,58
5978,99% 0,33
İstanbul Bayrampaşa, Yıldırım Mahallesi’ndeki atölyesinde sadece tasarım yapmakla kalmayıp, aynı zamanda yeni fikirler üretmeye de büyük önem veren Nurcan Abla, her zaman yeniliklere açık ve yaratıcı ruhuyla dikkat çeken bir isim. Atölyesi, el sanatlarına ilgi duyan kadınlar için adeta bir buluşma noktası haline gelmiş durumda. Burada, sadece üretim yapmakla kalmıyorlar; aynı zamanda dostane bir ortamda keyifli vakit geçirerek, birbirlerine ilham oluyorlar.
Örgüden çantaya, takı tasarımından dekoratif objelere kadar birçok el sanatıyla uğraşılan bu atölye, yaratıcılığın, paylaşımın ve dayanışmanın merkezi olmayı sürdürüyor. Kadınların yeteneklerini geliştirdiği, özgüven kazandığı ve birbirine destek olduğu bu sıcak ortam, her geçen gün daha fazla insanı kendine çekiyor.
Şimdi ise atölyede yepyeni bir etkinlik başladı: ‘Örgü Günleri’! Kadınlar, bu özel günlerde bir araya gelerek hem keyifli sohbetler ediyor hem de çay eşliğinde örgü örerek üretmenin tadını çıkarıyor. Geleneksel el sanatlarının modern dokunuşlarla buluştuğu bu etkinlik, yalnızca bir hobi değil, aynı zamanda bir terapi niteliği de taşıyor. İlmek ilmek işlenen her parça, sadece bir ürün değil, aynı zamanda bir emek ve sevgi göstergesi olarak ortaya çıkıyor.
Ortak mesajları ise oldukça net ve güçlü: Hayat, kadınlarla daha renkli ve güzel; kadınlar, dayanışmayla mutlu ve güçlü! Her yaştan ve her kesimden kadının katılım sağladığı bu atölye, bireysel yaratıcılığın ve kolektif gücün en güzel örneklerinden biri olmaya devam ediyor.
Eğer siz de bu sıcacık ortamın bir parçası olmak, el emeğinizi ve yaratıcılığınızı ortaya koymak istiyorsanız, atölyeye uğramaktan çekinmeyin! Kim bilir, belki de burada sizin de içinizde saklı kalan yeteneğiniz gün yüzüne çıkar. Birlikte üretmek, paylaşmak ve güçlenmek için sizleri de bekliyoruz!
İstanbul Bayrampaşa yıldırım
Tlf.0507 4653576
Ayten ALKAŞI/Balkan Birikim