-
BIST 100
16163,69%-0,18
-
DOLAR
44,10% 0,07
-
EURO
51,06% 0,11
-
GRAM ALTIN
7332,46% -0,05
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Çorlu Belediyesi Bitkisel Üretim Merkezi´nde 2025 Bereketi
Çorlu Belediyesi Bitkisel Üretim Merkezi, 2025 yılı üretim rakamlarıyla kentteki sürdürülebilir kalkınma ve yerel üretim hedeflerine büyük katkı sağlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar, hem kent este
Başkan Sarıkurt: “Her Fide, Her Başak Çorlu’nun Bereketini Büyütüyor”
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, üretim merkezindeki çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Ekiyoruz, biçiyoruz, çekirdekten yetiştiriyoruz. Her fide, her başak, her damla emek; Çorlu’nun bereketi ve dayanışma ruhu ile büyüyor. Doğadan aldığımızı yine doğaya, yine halkımıza geri veriyoruz. Kentimizi daha yeşil, daha üretken ve daha sürdürülebilir bir geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi. Başkan Sarıkurt ayrıca, Bitkisel Üretim Merkezi’nin sadece bir üretim alanı olmadığını, doğayla uyumlu bir yaşam anlayışının simgesi olduğunu belirterek, “Bu merkez, toprağın bereketini bilimin ışığıyla buluşturan bir örnek. Burada yetişen her çiçek ve her fide, bir yandan çevremizi güzelleştirirken bir yandan da Çorlu’nun üreten bir kent olma hedefini pekiştiriyor.” ifadelerini kullandı.
2025 Yılı Verimli Geçti
2025 yılı boyunca merkezde çelik, tohum, fide ve tarla ürünlerini kapsayan geniş ölçekli bir üretim gerçekleştirildi. Çelikle üretilen bitki sayısı 19 bin 100’e ulaştı; aronya, gül, ortanca, zakkum ve alev çalısı gibi türler yetiştirildi. Sebze ve meyve üretimi 32 bin adet olarak kayıtlara geçti. Bu kapsamda Seymen kavunu, domates, biber, patlıcan ve salatalık gibi ürünler üretildi.
Fidan üretiminde ise 2 bin adet fıstık çamı ve mavi servi yetiştirildi. Tohumdan üretilen mevsimlik çiçek sayısı 800 bin adet kadifeye ulaştı.
Tarla ürünlerinde 404,5 dekarlık alanda toplam 130 bin 740 kilogram ürün elde edildi. Bu ürünler arasında buğday, ayçiçeği ve arpa yer aldı. Aronya hasadı 433 kilogram, ıhlamur hasadı 130 kilogram, ayçiçek hasadı ise 5 bin 200 kilogram olarak gerçekleşti. Çorlu Belediyesi ile Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Trakya Birlik Entegre Tesisleri’nde işlenen ayçiçeklerden 1.748 litre yağ üretildi.
Buğday hasadı 108 bin 540 kilogram olarak kaydedilirken Çorlu Belediyesi ile Lale Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti. arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Lale Un fabrikasında işlenen buğdaylardan 75 bin kilogram un elde edildi.
Üretilen Ürünler Halkla Paylaşılıyor
Merkezde yetiştirilen çiçek ve fidanlar, kent genelindeki park ve yeşil alanlara dikilerek Çorlu’nun güzelliğine katkı sağlıyor ve bir bölümü de çeşitli etkinliklerde, özel günlerde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Sebze ve meyve tohumları, yerel üretimi teşvik etmek amacıyla hobi olarak üretim yapan vatandaşlarla ve çiftçilerle paylaşılıyor. Üretilen buğdaylar iş birliği yapılan fabrikalarda una dönüştürülürken ayçiçekleri yağa çevrilerek yeniden halkın sofralarına ulaştırılıyor.
Çorlu Belediyesi, Bitkisel Üretim Merkezi aracılığıyla hem çevre dostu üretimi hem de yerel kalkınmayı destekliyor ve topraktan doğan bereketi yeniden halkın hizmetine sunarak kentte dayanışma ve üretkenlik kültürünü güçlendiriyor.
Kavşak çalışması tüm hızıyla sürüyor
Başkan Balcıoğlu: Kadınların güçlü olduğu bir Silivri, herkesin huzurlu olduğu bir Silivri demektir
2006–2026 Arasında Türkiye’den Kuzey Makedonya’ya Göç
Tekirdağ'da Kadın Ressamların Canlı Performansları Sergiyle Taçlandı
Başkan Gencan’a Sevgi Seli: Fabrikalarda Kadın Dayanışması
Lüleburgaz’da dopdolu 8 Mart
Kadınlar Günü nasıl ortaya çıktı? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tarihçesi
Kadın Emeği Kızılpınar'da Filizlenecek: Tek Atölye Açıldı
Nermin-Metin Zafer Aile Sağlığı Merkezi açıldı
Üsküp’te “Birliğin ve Kardeşliğin Sofrası” Kuruluyor
Sadakataşı Derneği’nden Sofya’ya Yeni İbadethane: Yılmazer Ailesi Mescidi Açıldı
Sürüleri Büyütecek Projede Kura Heyecanı
Edirne’de Ramazan Bereketi: Balkan Pazarı’nda Büyük İftar Sofrası
Deprem Haftası'nda Afet Bilinci Seferberliği
E-Ruhsat dönemi başladı!
Çorlu’da Metruk Binalar Yıkılıyor
Türkiye’de İkamet Eden Makedonya Vatandaşları
Kuzey Makedonya’da İşsizlik ve İstihdam Durumu
Silivri Belediyesi ve Göçmen Derneklerinden “Martenitsa” Bahar Şenliği
İsmail Hakkı Tonguç: Türk Köyünü Okula Dönüştüren Silistreli Eğitimci
Başkan Balcıoğlu: Çocukların sevinmediği bir bayram, gerçek bir bayram olamaz
Lüleburgaz’da 8 Mart Coşkusu Bir Güne Sığmadı: Dolu Dolu Bir Hafta Başlıyor!
Trakya´nın En Büyüğü Çorlu´da Gelişim Sürüyor
Muratlı'ya Modern Ve Donanımlı Çocuk Akademisi Kazandırılıyor
Tekirdağ’da, Yüzyıllık Taş Köprü Yok Olmayı Bekliyor mu?
Çanakkale Ruhu Bakü’de Yaşatılıyor: Mobil Müze Kapılarını Açtı
Makedonya ve Bulgaristan Arasında Demiryolu İş Birliği: Stratejik Adımlar Atılıyor
Varna'da Salgın Önlemleri: Neler Değişti?
Edirne Belediyesi Sıfır Atık Market’e Boğaziçi’nden Ödül!
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Çiftçilere 149,6 Milyon TL’lik Destek Müjdesi
Yükleniyor




