balkanbirikim
  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

Chp’li Belediye Başkanları Edirne’de Buluştu; Çiftçilerin Sesi Edirne’den Yükseldi

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlı il belediye başkanları, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın ev sahipliğinde Edirne’de bir araya geldi.

BALKANLAR 21.02.2025 11:26:00 0
Chp’li Belediye Başkanları Edirne’de Buluştu; Çiftçilerin Sesi Edirne’den Yükseldi

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlı il belediye başkanları, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın ev sahipliğinde Edirne’de bir araya geldi. İl Belediye Başkanları Toplantısı kapsamında gerçekleştirilen Çiftçi Buluşması’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, çiftçinin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Artık köyler bütün belediye başkanlarımızın hizmet edeceği yerlerdir. Her köy sizin sınırlarınız içerisindedir. O yardımları artırarak çiftçimizin yanında olduğunu göstereceğiz” dedi. Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın,  “Ben Edirne’den Türkiye’ye bir ses yükselsin istedim. Açıkçası bir çiftçi kızı olarak da bu ses tarımla yükselsin istiyorum” ifadelerine yer verdi. 

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı’nda düzenlenen İl Belediye Başkanları Toplantısı’na Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek,  Antalya Milletvekili Cavit Arı, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, Parti Meclis Üyeleri Baran Bozoğlu, Ecevit Keleş ve Baki Aydöner, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Adıyaman Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere, Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Kırıkkale Belediye Başkanı Av. Ahmet Önal, Kilis Belediye Başkanı  Av. Hakan Bilecen, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, CHP İlçe Başkanları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, Edirne’nin tanıtımı ve Edirne Belediyesi’nin çiftçilere verdiği desteği anlatan sunum ile devam etti. 

 

Ardından İl Belediye Başkanları Toplantısı’na ev sahipliği yapan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Belediyesi’nin çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

 

Mahalli İdareler Seçiminin hemen ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Gencan Akın, “Bu toplantıda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel tarihi bir konuşmaya imza attı. Bu tarihi konuşmada bizlere şunları söyledi; “iktidarın anahtarı siz belediye başkanlarının elinde”. O yüzden iktidara yürürken, bizlerin verdiği mücadele çok kıymetli. Seçimden hemen sonra rutin aralıklarla CHP’li Belediye Başkanları olarak, bir araya geliyoruz. Fikir paylaşımları yapıyoruz, şehirlerimize daha iyisini nasıl yapabiliriz, daha iyi yöntemlerle gelirlerimizi nasıl attırabiliriz bunu tartışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

 

Hizmetlerine büyük bir özen ve şeffaflıkla devam ettiklerini, ancak zor bir dönemden geçtiklerine de dikkat çeken Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Ben bu şehirde doğdum, büyüdüm, üniversite dışında da hep bu şehirde yaşadım. Bu şehri hep çok sevdim. Ama özellikle bu görev bana, bu şehrin gördüğümden, duyduğumdan çok daha kıymetli olduğunu, bu şehrin bir hazine olduğunu gösterdi. Edirne benim ailem, Edirne’deki hemşehrilerimin her biri de benim ailemin en kıymetli üyesi. O yüzden onların her anında yanında olmak, onlar için mücadele etmek, onların hayatlarını, yaşam koşullarını daha iyi hale getirmek için meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve çok kıymetli mesai arkadaşlarımız ile birlikte inanın gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Bütün CHP İl Belediye Başkanlarımızla, hepimiz aynı özen, aynı şeffaflıkla hareket ediyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Özellikle belediye başkanlarımız üzerinden yürütülen süreç, kamu vicdanında çok büyük rahatsızlık yaratıyor. Özellikle yargının siyasallaşması ile birlikte bu yapılanların tamamen siyasi hamleler olduğunu, hiçbir belediye başkanımızın bunu haketmediğini, amasız-fakatsız dimdik onların yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Buradan haksız yere gözaltına alınan, tutuklanan ve halen cezaevinde olan belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, siyasi yol arkadaşlarımıza sesleniyorum. Hepimiz dimdik yanınızdayız. Sizlerin arkasındayız” diye konuştu. 

 

Toplantıda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da hiç haketmediği bir süreçle karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Gencan Akın, “Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da tüm Edirneli hemşehrilerim ile birlikte dimdik yanındayız.  Bugün çok zor şartlar altında ama hiçbir zaman yılmadan, her türlü baskıya rağmen şehrimize neler yaptığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülkedeki yoksulluğu biz yaratmadık ama vatandaşlarımızın her an yanında olmak, onlara dokunmak noktasında elimden gelen tüm çabayı gösterdik, göstermeye devam edeceğiz” dedi. 

 

“BEN ŞEHRİMİN TARIM VE TURİZMLE BÜYÜYECEĞİNE İNANIYORUM”

 

Edirne Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeler hakkında da katılımcılara bilgiler veren Başkan Gencan Akın, özellikle tarım konusuna vurgu yaptı. İl Belediye Başkanları Toplantısı’nda tarım ve çiftçiler konusuna da değinmek istediklerini, Edirne’nin tarım ve turizm ile büyüyeceğine inandığını kaydeden Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, “Ben Edirne’den Türkiye’ye bir ses yükselsin istedim. Açıkçası bir çiftçi kızı olarak da bu ses tarımla yükselsin istiyorum. Çok kıymetli çiftçilerimiz aramızda hoş geldiler, iyi ki varlar. Edirne bir tarım şehri ve bende bir çiftçi kızıyım. Bununla da gurur duyuyorum. Ben şehrimin tarım ve turizmle büyüyeceğine inanıyorum. Ama tarım noktasında çok üzüldüğümüz hususlar var. Çiftçimiz maliyetler karşısında eziliyor ve maalesef topraktan el çekmeye başladı. Bu gerçekten bizim şehrimizin dengesini bozan, ekonomisini bozan bir durum. Arazi kayıplarımız var. Çiftçimiz topraktan el çekiyor. Göreve geldiğim ilk günlerde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduk. Daha sonra Tarım Komisyonunu oluşturduk. Kadın çiftçilerimizin yanında olmaya, ihtiyacı olan çiftçimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz” diye konuşarak, üreticilere yaptıkları destekleri anlattı. 

 

Köy Muhtarları Derneği Başkanı, ayçiçeği üreticisi Seçkin Sütcan da “Bizler, 85 milyonun sofrasına, aşının ve ekmeğinin gelmesi için mücadele eden çiftçileriz. Tüm milletimiz için en iyisini, en kalitelisini üretmeye gayret ediyoruz. Ancak son yıllarda bölgemizde yaşanan kuraklık ve verim düşüklüklerine neden olmakta, çiftçilerimizin üretim gücünü düşürmektedir. Çok zor bir sezon geçirdik. Tohum, gübre, mazot, ilaç girdilerdeki artışın üzerine yaşanan verim düşüklüğü belimizi büktü. Birçok çiftçimiz para kazanamadığı için ayçiçeği üretiminden vazgeçme noktasına gelmiştir. Belediyemiz bizlere verdiği bu destek ile tohum, gübre, ilaç gibi en önemli girdi maliyetlerini karışlayarak, ayçiçeği üreticisinin kaybolan umutlarını bir nebze de olsa yeşertmiştir. Bu sebeple Edirne Belediye Başkanımız Av. Filiz Gencan Akın’a tüm üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Ayçiçeği üreticisi Seher Tosun ise çiftçilerin yaşadığı zorluklara değindi. Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Seher Tosun’un samimi konuşması büyük alkış aldı.  

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek de Türkiye’deki yaşam şartlarına dikkat çekti. Emeklinin, çiftçinin yaşadığı zorluklara değinen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, cumhuriyet altını üzerinden hesap yaparak, verilen asgari ücreti eleştirdi. 

 

Çiftçilerin halen desteklerini alamadığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, “Artık genç çocuklarımız köylerde kalmıyor. Tarımsal üretimdeki üretici yaşımız Türkiye’de 58’e çıktı. Çocuklarımız ve gençlerimiz tarımsal üretimden kopuyor. Genç çiftçi sayımız son derece azaldı. Genç kızlarımız köyde üretim yapmak istemez hale geldi” dedi. 

 

İktidara seslenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, “Çiftçinin yaşadığı sıkıntıları çözmezseniz, giderek topraksız çiftçi, yaşlı çiftçi, üretmeyen köylü ile Türkiye ihtiyacı olanları başka ülkelerden ithal eden bir ülke konumuna gelir. Bir an önce Anayasanın hükmü olan gayri safi milli gelirin yüzde 1’nin doğrudan çiftçiye hibe, destek ve kredi olarak, karşılıksız olarak verilmesi gerektiğini söylemek istiyorum” diye konuştu. 

 

CHP’li belediye Başkanlarına çiftçilere verdikleri destek için teşekkür eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, “Artık köylüler bütün belediye başkanlarımızın hizmet edeceği yerlerdir. Her köy sizin sınırlarınız içerisindedir. O yardımları arttırarak çiftçimizin yanında olduğunu göstereceğiz” ifadelerine yer verdi. 

 

 

Kars Aşıkları Kültür Evi’nden Geleneksel Sazın ve Sözün Sesi

Sıfır Atık Market’e Edirne Halkından Yoğun İlgi

Candan Başkan 59. Kiraz Festivali'nin Açılışına Katıldı

İGD Ailesi Bayramda Buluştu: Dayanışma ve Dostluk Dolu Bir Gün

AVCILAR İÇİN GÜVENLİ GELECEK: Yüzbaşıoğlu’ndan Dönüşüm Çağrısı

Eğitimci-Şair MUZAFFER ZAVOTÇU’dan 2. Şiir Kitabı: "Ben Sevdamı Sele Verdim"

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Müzeler Haftasına Anlamlı Katkı

AB analizleri, Balkanlar’da ve Avrupa genelinde gıdanın aşırı pahalı olduğunu ortaya koydu

Kurban Bayramında beslenmeye dikkat

Doğayla Uyumlu Yaşamalıyız: Plastik Kirliliğine Son Ver, Yaşamı  Koru!

Kurban ibadetinin mahiyeti ve hükmü

Başkan Gencan Akın’dan Kurban Bayramı Mesajı

Türk Kahvaltı Kültürünün

Sevdaluk: Bosna-Hersek’in Kardeşlik ve Dayanışma Geleneği

TBB’den Edirne Belediyesi’ne Hibe Araç Desteği

Bir kere yükselen bayrak, bir daha inmez"

KAÜ'de "Değiştir Dönüştür" sergisi sanatseverlerle buluştu

İstanbul Gazeteciler Derneği’nden Mustafa Küpeliyi’ye Ziyaret: Sektördeki Sorunlar Masaya Yatırıldı

Büyülü Bir Yolculuk: Eskişehir Gezisi

Belediye Başkanlığımız ile Kırklareli Üniversitesi arasında gerçekleşen işbirliği protokolünün imzaları atıldı

Kalkandelen'de 19 Mayıs büyük bir coşkuyla kutlandı

Tekirdağ'da 19 Mayıs Coşkusu Tekgençfest İle Zirve Yapıyor

Kars'ta 2025 yılının nisan ayında 333 konut satıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinden Kuzey Makedonya Eski Cumhurbaşkanı Prof. Dr. Gjorge Ivanov’a Fahri Doktora

İstanbul Gazeteciler Derneği’nde Meslek Dayanışması Yeniden Hayat Buldu

Büyükşehir'den Üreticilere Fide Desteği

Cumhuriyet’in Kadınları, Atatürk’ün İzinde Edirne’de Buluştu

Türk Kahvesinin Balkanlardaki Yeri

Iğdır Üniversitesinde "Annelik ve Toplum" Paneli Gerçekleştirildi

Azerbaycan'ın Kurucu Lideri Haydar Aliyev 102. Doğum Gününde Anıldı

Yükleniyor

Kars Aşıkları Kültür Evi’nden Geleneksel Sazın ve Sözün Sesi

Kars'ta 2025 yılının nisan ayında 333 konut satıldı.

Azerbaycan'ın Kurucu Lideri Haydar Aliyev 102. Doğum Gününde Anıldı

Kars, Tarihi ve Doğal Güzellikleriyle Turizmin Gözdesi Oluyor

Muhammed Akkuş Iğdır'da Doğa Sporlarına Yön Veriyor

Kars İl Kültür Envanteri yayınlandı

Kafkas Kadınlarının Yaşamları

Kars’ta en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Iğdır’da Dağcılık İçin Teknik Destek Sözleşmesi İmzalandı

KARS-IĞDIR-NAHÇIVAN DEMİRYOLU PROJESİ

Sıfır Atık Market’e Edirne Halkından Yoğun İlgi

Candan Başkan 59. Kiraz Festivali'nin Açılışına Katıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden Müzeler Haftasına Anlamlı Katkı

Belediye Başkanlığımız ile Kırklareli Üniversitesi arasında gerçekleşen işbirliği protokolünün imzaları atıldı

Kalkandelen'de 19 Mayıs büyük bir coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet’in Kadınları, Atatürk’ün İzinde Edirne’de Buluştu

Kuzey Makedonya’da Nisan, ortalama sıcak ve nemli geçti

Kakava Ateşi Edirne’yi Isıttı: Şenlikte Renk, Müzik ve Birlik Vardı

Çeribaşı’ndan Başkan Gencan Akın’a Kakava-Hıdırellez Davetiyesi

"Edirne'nin Tarihe Damga Vuran Camileri"

AB analizleri, Balkanlar’da ve Avrupa genelinde gıdanın aşırı pahalı olduğunu ortaya koydu

Nisan ayı tüketici sepeti Mart ayına göre 836 denar daha yüksek oldu

Mart 2025’te tarım fiyatları arttı

Kuzey Makedonya’da Boşanmalar Artıyor, Evlilik ve Doğumlar Azalıyor

MAKEDONYALILARIN TATİL TERCİHİ: İSTANBUL

Fırıncılar Zam Yaptı, Valilik Dava Açtı: Edirne’de Ekmek Savaşı!

Doğu Ekspresi’nde bayramı yoğunluğu

Bitkisel üretim için destek sağlanacak

Tarım fiyat endeksi Şubat ayında arttı

Asgari sendika sepeti 63 bin 773 denara ulaşarak, Ocak ayına göre 521 denar daha fazla oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2