16719,38%0,13
43,44% -0,09
51,32% -0,04
6935,80% 0,40
12008,15% 0,00
SİLİVRİ – Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Gazeteciler Derneği’ni (İGD) ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ziyarette Başkan Balcıoğlu, görev süresi boyunca hayata geçirilen projeler ve ilçede devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.
İGD Başkanı Hasan Hınıslı, Genel Sekreter Semra Aydın, Başkanvekili Mustafa Dolu ve Dernek Yöneticisi Ayten Alkaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada; tarım, sosyal destekler, eğitim, spor ve altyapı yatırımları başta olmak üzere Silivri’de yürütülen belediye faaliyetleri ele alındı.
TARIMSAL ÜRETİM VE SOSYAL DESTEKLER
Başkan Balcıoğlu, belediyeye ait tarım arazilerinde üretim yapıldığını ve elde edilen ürünlerin sosyal destek kapsamında değerlendirildiğini belirtti. Belediye bünyesindeki arazilerde buğday ve ayçiçeği ekimi yapıldığını aktaran Balcıoğlu, bu üretimlerden elde edilen un ve ayçiçek yağının ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti.
Bu kapsamda 1.800 dönüm arazide yetiştirilen buğdayın una dönüştürülerek dağıtıldığını, 1.200 dönüm arazide yetiştirilen ayçiçeğinden ise 30 bin teneke yağ elde edildiğini dile getirdi.
KADIN KOOPERATİFLERİ VE EKONOMİK KATKI
Silivri Üretici Kadınlar Kooperatifi aracılığıyla kadınların üretime katılımının desteklendiğini belirten Balcıoğlu, el emeği ürünlerin belediye desteğiyle satışa sunulduğunu söyledi. Lavanta üretimi ve el sanatları başta olmak üzere farklı alanlarda yapılan çalışmaların kadınların hane ekonomisine katkı sağlamayı amaçladığı kaydedildi.
EĞİTİM VE SOSYAL PROJELER
Eğitim alanında yürütülen çalışmalara da değinen Balcıoğlu, üniversite öğrencilerine yönelik burs desteği, ilköğretim öğrencileri için okulda beslenme uygulaması ve kız öğrenciler için yurt projesi hakkında bilgi verdi. 56 oda ve 144 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdunun hizmet verdiğini aktaran Balcıoğlu, eğitim desteklerinin önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini ifade etti.
ALTYAPI, İBADET VE SPOR YATIRIMLARI
Silivri’de devam eden altyapı ve üstyapı projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Balcıoğlu, 2026 yılında hizmete girmesi planlanan yeni otogar projesiyle ilgili sürecin devam ettiğini belirtti. Yeni Mahalle’de yapımı süren Cemevi ile cami projelerinin de ilçenin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına yönelik planlandığı aktarıldı.
Spor alanında ise Müjdat Gürsu Spor Tesisi’ne yapılan ek kapalı alan yatırımlarıyla farklı branşlarda spor faaliyetlerinin desteklendiği, yüzme branşında elde edilen derecelerin bu yatırımların sonuçlarından biri olduğu ifade edildi.
İGD’DEN DEĞERLENDİRME
Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan İGD Başkanı Hasan Hınıslı, yerel yönetimlerin çalışmalarını basın yoluyla kamuoyuna aktarmanın önemine dikkat çekerek, Başkan Balcıoğlu’na ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Hınıslı, gazeteciler olarak yerel yönetim faaliyetlerini yakından takip etmeyi sürdüreceklerini belirtti.
Ayten Alkaşı/Balkan Birikim
