Menü Balkan Birikim
Tarih: 22.03.2026 23:03
Balkan Barış Platformu II. Dışişleri Bakanları Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

Balkan Barış Platformu II. Dışişleri Bakanları Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Fidan'ın Karadağ, Sırbistan, Kuzey Makedonya, Bosna Hersek, Kosova ve Arnavutluk dışişleri bakanlarıyla ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi.

Toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Fidan, Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya ve Sırbistan dışişleri bakanlarının bir araya geldiğini vurguladı.

Fidan, Türkiye'nin öncülüğünde hayata geçirilen Balkan Barış Platformu'nun, bölgesel sahiplenmeyi güçlendiren, diyaloğu derinleştiren ve somut işbirliği alanları üreten önemli bir çerçeve sunduğunu belirtti. "Türkiye'nin birleştirici rolüyle, sonuç odaklı ve kapsayıcı bu mekanizmayı geliştirmeyi önemsiyoruz. Balkanlar'da barış, istikrar ve refaha katkı sunmayı, ortak geleceğimize yatırım yapan adımlara öncülük etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —